img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-6-2020 11:55

Eenmalig Zomer Fanfare Orkest voor muzikanten die nog niet kunnen repeteren

20 juni 2020 - Muzikanten die door de coronamaatregelen nog niet bij hun eigen vereniging kunnen repeteren, kunnen deze zomer samen muziek maken in het Zomer Fanfare Orkest. Dankzij het KNMO protocol en de versoepeling van coronamaatregelen kan er nu toch weer voorzichtig wat gerepeteerd worden. Helaas zijn er ook orkesten die nog altijd niet kunnen repeteren. Voor die muzikanten is het Zomer Fanfare Orkest opgericht!

img

Initiatiefnemer is René Nelis, dirigent bij diverse orkesten en student Hafabra-directie. Hij is zelf een fanfaremuzikant in hart en nieren, hij speelt al jaren bij fanfare Vlijt&Volharding uit Oost-Souburg bugel.

Er is gekozen bij dit project voor een fanfareorkest. Niet alleen vanwege de prachtige klank die een fanfareorkest kan bieden, maar ook vanwege de repetitiebeperkingen en protocollen. Met een kleiner bezet fanfareorkest met gedegen muzikanten, kun je fijn en mooi muziek maken. Met een harmonieorkest gaat dit lastiger. Brassband muzikanten zijn wat dunner gezaaid in het zuiden van Nederland. Door met een fanfare te werken, kunnen instrumentalisten van verschillende soorten orkesten zich aanmelden.

Het niveau van het orkest zal rond de 3e/4e divisie liggen. Van muzikanten wordt verwacht dat ze thuis hun partijen ook bestuderen, om zo tot een maximaal resultaat te kunnen komen. Het speelplezier staat centraal, maar doel is ook om mooie muziek ten gehore te brengen!

De repetities zullen plaats vinden in Cultureelcentrum De Koe, te Princenhage (Breda).

De repetitiedata:

• vrijdagavond 24 juli

• studieweekend 1 & 2 augustus

• vrijdagavond 7 augustus

• studieweekend 15 & 16 augustus

• afsluitend concert: zondagmiddag 16 augustus

Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op de website www.zomerfanfareorkest.nl of op de Facebookpagina Zomer Fanfare Orkest. Daar vind je alle informatie over deelname en kosten. Aanmelden kan via dit formulier.

Wellicht interessant