img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2020 08:09

Speeltuin Kitskensberg Roermond doet mee met ANWB Fonds - breng je stem uit!

Roermond - 28 oktober 2020 - Speeltuin Kitskensberg Roermond is een van de drie Limburgse projecten die zijn geselecteerd voor het ANWB Fonds 2020. De speeltuin heeft een bijdrage gevraagd voor de realisatie van een verkeerstuin waar alle kinderen - valide, mindervalide, visueel beperkt - samen  spelenderwijs kunnen leren hoe ze veilig door het verkeer kunnen gaan. Het ANWB Fonds geeft per provincie € 10.000 aan het mooiste project. Stemmen kan tot 24 november.

img

De overige twee Limburgse projecten komen uit Spaubeek en Maastricht.

Over Speeltuin Kitskensberg Roermond

Speeltuin Kitskensberg is een stichting die geheel gerund wordt door vrijwilligers met als doel kinderen uit verschillende doelgroepen samen te laten spelen. Graag wil de speeltuin kinderen van jongs af aan in aanraking laten komen met het verkeer.

Iedere ouder wil zijn of haar kind graag met een vertrouwd gevoel ‘de straat op sturen’. Dus het is heel belangrijk om kinderen verkeersveilig te maken en bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Ook voor kinderen met een beperking (visueel of lichamelijk) is het belangrijk verkeerssituaties te kunnen leren inschatten en in de praktijk te leren uitproberen. Resultaat wordt een verkeerstuin waar ieder kind van alle leeftijden en alle achtergronden samen kunnen leren hoe ze veilig door het verkeer kunnen gaan.

Over het ANWB Fonds

Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd/toegankelijkheid. Tot en met 12 oktober 2020 konden projecten worden aangemeld. Uit alle inzendingen zijn 70 projecten geselecteerd waar tot 24 november op gestemd kan gaan worden.  

Breng je stem uit!

Breng je stem uit op jouw favoriete project en maak kans op 5 kaarten op een dagje uit (keuze uit een vooraf geselecteerde lijst met uitjes).

Stemmen kan tot 24 november via deze link.

Foto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant