img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-2-2021 14:45

Linda - 'Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?'

Weert - 4 februari 2021 - Deze titel van Charles Ruiters (Maastricht, 1966) zet direct aan tot overpeinzing. Want wat gaat mijn dag bijzonder maken? Wat staat er op de planning waarvan ik gelukkig word? Ga ik er iets moois van maken? Of ga ik 'hersenloos' naar mijn werk en laat ik mijn geluk afhangen van anderen, 'toevalligheden' of omstandigheden?

Ruiters is bewustzijnstrainer en begeleidt mensen naar meer rust, ruimte en vertrouwen. Juist nu, in tijden waarop we het enorm druk hebben en op onszelf zijn aangewezen is het belangrijk om authentiek te leven. Met dit boek geeft Ruiters je de mogelijkheid om de spreekwoordelijke pauzeknop in te drukken. Om op afstand te bekijken naar wie je bent geworden.

Want veel van wat er in je leven is, is een gevolg van eerdere ervaringen, of is onbewust door anderen bepaald.

Dit boek leert je het leven te omarmen en het zo te realiseren dat het aansluit bij wat jij wilt. Door diverse open vragen is het gemakkelijk toe te passen op je eigen leven.

Voor mij persoonlijk was het hoofdstuk over de 'mangoboer' een eyeopener. In dit hoofdstuk stelt Ruiters dat er een mangoboer woont op IJsland. Hij doet enorm zijn best om met moeite mango's te laten groeien in het barre IJslandse klimaat. Al zijn tijd, energie en aandacht gaat aan deze 'onmogelijke' taak op. Constant is hij in de weer om de planten bij te voeden en de temperatuur in zijn kassen juist te houden. Dan krijgt hij plots bezoek van een boer uit Peru die versteld staat van het vernuft waarmee de IJslandse boer zijn mango's kweekt en van de schrale opbrengst.

Hij nodigt de IJslandse boer uit op zijn boerderij in Peru; waar de mango's groeien zonder enige inspanning, controle of aandacht. Op Peru groeien mango's als vanzelf... zo blijkt. 

Moraal van het verhaal : je dient jezelf niet uit te putten door krampachtig bezig te zijn met het neerzetten van een onmogelijke prestatie, in dit geval mango's kweken in IJsland. Zorg ervoor dat de omstandigheden juist zijn voor jouw prestatie, verhuis zogezegd naar Peru, zodat jouw mango's als vanzelf zullen groeien. We kennen het allemaal wel, dat we 'vechten' tegen het onzichtbare in de hoop dat het ons iets naar wens op gaat leveren, vaak tegen beter weten in.

Wat als we dit gevecht niet meer aangaan?

Wat als we het roer omgooien en onze tijd, aandacht en energie steken in dat wat wel groeit of lukt?

Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken? | Charles Ruiters | ISBN 9789491920745

Ik wens je een heel inspirerende en bijzondere dag toe. Linda

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen. 

Foto Linda Gielen
 
 

Wellicht interessant