img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-4-2022 11:45

Linda - Feelgood lezen...

Panningen - 7 april 2022 - Soms zijn er van die momenten in het leven waarop je niets anders nodig hebt dan troostrijke woorden, hoopvolle boodschappen en liefdevolle wijsheid. Misschien wel een klein zetje in 'de juiste' richting, of wat nieuwe energie om de draad weer op te pakken. 'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy is zo'n boek.

Op een een poëtisch manier vertelt Mackesy in weinig woorden (korte stukken tekst) over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De eenvoudige pentekeningen spreken tot de verbeelding en versieren het gevoel dat neergezet wordt. De jongen is eenzaam, tot hij de mol ontmoet. Samen staren ze naar de wildernis, die symbool staat voor 'het leven'; een beetje eng maar ook mooi. 

Dan komt de vos op hun pad, hij is aanwezig maar bovenal erg stil omdat het leven hem veel pijn heeft gedaan. Als laatste sluit het paard zich bij hen aan, het grootste en zachtaardigste wezen dat ze allemaal ooit zijn tegengekomen. De vier bewegen zich door de lente, net als het leven een seizoen vol verrassingen waarbij het weer elk moment kan omslaan.

De auteur wil met het boek aanmoedigen om een onbevreesd leven te leven met meer liefde voor jezelf en voor een ander. Vraag hulp wanneer je dat nodig hebt en sla je vleugels uit om je dromen te kunnen volgen... een bijzonder filosofisch boek boordevol levenswijsheden.

Een nieuw boek van dezelfde 'feelgood' soort is 'Grote Panda & Kleine Draak' van James Norbury, dat in het najaar van 2021 op de Nederlandse markt kwam. "Een boek opgedragen aan iedereen die wel eens 'verdwaald' is," zo schrijft de auteur. Het boek kwam tot stand toen het niet zo goed met hem ging. Hij verdiepte zich in boeddhisme, spiritualiteit en meditatie toen hij tot de conclusie kwam dat hij verslaafd bleek te zijn aan zijn eigen negatieve gedachten. Hij doorbrak deze cyclus en deelt zijn opgedane wijsheid en kennis op een speelse manier in de avonturen van dit lieftallige tweetal. Hij hoopt op deze manier eenzaamheid, angst en depressie bij de lezer te kunnen verzachten.

Twee boeken die je zonder enige twijfel raken en aan het denken zetten, waarbij de kracht schuilt in de eenvoud.  Ik wens je veel moedige momenten toe in de seizoenen van jouw leven.

De jongen, de mol, de vos en het paard
ISBN 9789026623844
Auteur: Charlie Mackesy
De jongen, de mol, de vos en het paard, Charlie Mackesy | 9789026623844 | Boeken | bol.com 

Grote Panda & Kleine Draak 
ISBN 9789464040890
Auteur: James Norbury
Grote Panda & Kleine Draak, James Norbury | 9789464040890 | Boeken | bol.com 

Hartelijke groet, Linda  

Linda Gielen heeft sinds juni 2020 haar eigen column bij DeltaLimburg.nl. Neem ook eens een kijkje op haar website Bullseye Publishing

Foto's Linda Gielen 
070422/HvL

 

Wellicht interessant