img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2022 14:30

Voor de kids - Workshop 'Hoe werkt ons klimaat?'

Weert - 23 september 2022 - Hoe werkt het klimaat eigenlijk? Hoe ontstaat regen? Hoe ontstaan seizoenen? Op zaterdagmiddag 15 oktober organiseren Bibliocenter en NMC De IJzeren Man een workshop voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar over het klimaat. Met experimentjes in de bibliotheek en opdrachten in de klimaattuin van Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, allebei in Weert. Laat je verrassen over het resultaat.  

img

Programma

Waarom is het aan de Noordpool kouder dan aan de evenaar? Hoe ontstaan de seizoenen? Als de Noordpool smelt, stijgt dan de zeespiegel? Kunnen we zelf regen maken?  

Dat zijn wel heel veel vragen! Ben je nieuwsgierig naar het antwoord? Meld je dan aan voor deze leerzame en leuke workshop. Ga samen met anderen aan de slag met kleine experimentjes en laat je verrassen over het resultaat.  
 
Na een welverdiend drankje en hapje gaan jullie samen naar het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Daar hebben ze een hele mooie klimaattuin. Door allerlei opdrachtjes uit te voeren leer je over klimaatverandering zoals wateroverlast en hittestress en wat we daaraan kunnen doen.  

Dit is een activiteit in samenwerking met Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 15 oktober 2022, van 13.30 tot 16.00 uur

waar - Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert en NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert

deelname - € 2,50 per deelnemer 

aanmelden - dat kan via dit online formulier van Bibliocenter

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Bibliocenter
230922/HvL

Wellicht interessant