img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-10-2022 16:50

Torna Cultura Café - editie november 2022

Thorn - 28 oktober 2022 - Op zondag 6 november vindt de tweede editie plaats van seizoen 2022-2023 van het cultureel-literaire Torna Cultura Café. Ook in deze editie een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals Ad Lamerigts, Frits Criens, Reggie Mom en Ton van Reen. Gastvrouw is Joes Boonen en de muziek wordt verzorgd door Van Zelf, het muzikale alter-ego van Ruud Versteden uit Thorn.

img

Programma

Gestilde Tijd is de titel van een bundeling van natuurfoto’s van musicus en fotograaf Ad Lamerigts en sonnetten van dichter Frits Criens. Tijd en tijdsbeleving zijn kernthema’s. Als voorpresentatie van het boek vertellen zij beiden over hun samenwerking, die ze illustreren met foto’s en gedichten uit de bundel.

Reggie Mom heeft zich als psycho-sociaal therapeut verdiept in de EMDR-methode (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). EMDR is bedoeld voor behandelingen bij klachten en problemen, wanneer er sprake is van emotioneel beladen herinneringen. De belangstelling voor EMDR is groot en er wordt steeds meer bekend over de effectiviteit van EMDR-behandeling.

Ton van Reen publiceerde meer dan 50 romans, verhalenbundels en boeken voor de jeugd. Een van zijn meest tot de verbeelding sprekende boeken is Klein Volk. De geschiedenis van de kabouter. Hoe wij ook over kabouters denken, zeker is dat we sinds mensenheugenis een bijzondere verhouding tot ‘het kleine volkje’ hebben. In zijn voordracht hoopt Van Reen definitief af te rekenen met de misverstanden die er nog altijd over kabouters bestaan.

Van Zelf is het muzikale alter-ego van de Limburgse singer-songwriter Ruud Versteden (Thorn). Vrij van enig kader kan hij als Van Zelf volledig zichzelf zijn. Naast Van Zelf is Ruud frontman en songwriter van de Limburgse rockband The Waiting verantwoordelijk voor de ’L1 Song Van Het Jaar 2020’: Summertime’. Van Zelf vormt de muzikale draad door het programma.

Joes Boonen leidt als gastvrouw de bezoekers door het programma. Na het Conservatorium in Maastricht is ze gaan studeren aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Ze maakt en speelt kindervoorstellingen gebaseerd op populaire prentenboeken. Ook treedt ze nog regelmatig op als zangeres.

Praktische informatie

wanneer - zondag 6 november 2022, aanvang 14.30 uur

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
281022/HvL
 

Wellicht interessant