img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-11-2020 14:56

VVD Roermond vindt dat ook Roermondse BOA's coronabonus verdienen

Roermond - 6 november 2020 - De VVD-Fractie vindt dat de Roermondse BOA’s net als de politie een waardering verdienen voor hun inzet tijdens de Corona-crisis. Ernest Oele, Raadslid en Voorzitter Audit Commissie heeft daarover namens de VVD-Fractie een brief gestuurd naar het college: 
 

img

"Artikel 43-vragen 'Boa’s verdienen ook de coronabonus'

Eerder deze week werd het fantastische nieuws bekend gemaakt dat alle politiemensen een coronabonus van 300 euro netto ontvangen. Dik verdiend. Later op de dag gaven twee boa-vakbonden aan dat ook boa's de netto bonus van 300 euro horen te verdienen. De Roermondse VVD-fractie sluit zich daar volledig bij aan: boa's moeten net zo behandeld worden als politiemensen.

Net als de Politie, lopen de boa’s al de hele coronacrisis op hun achterste benen. Zij moeten naar voren treden als anderen naar achter gaan en in soms zeer lastige situaties de corona-regels handhaven. Ook Roermond kende in deze moeilijke tijd situaties waarbij boa’s bij de handhaving van coronaregels te
maken kregen met verbaal geweld en bedreigingen.

We willen ook onze waardering uitspreken voor het werk van de boa’s, voor hun inbreng bij het creëren van een veilige omgeving in Roermond voor haar burgers en bezoekers, ook onder de bijzondere omstandigheden die de Corona-crisis meebrengt. Wij vinden dat ze daarbij eenzelfde coronabonus verdienen dielandelijk voor alle politiemedewerkers is aangekondigd.

Daarom legt de Roermondse VVD-fractie het college de volgende vragen voor:

- Is het college het met de VVD-fractie eens dat ook de Roermondse boa’s een Corona-bonus verdienen?
- Kan het Roermondse college alles in het werk stellen om zo spoedig mogelijk de Roermondse boa’s de coronabonus uit te keren als blijk van waardering voor de uitoefening van hun taken in de frontlinie van de Corona-crisis?"
 

Wellicht interessant