img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-7-2021 11:19

Linda - De kracht van samen zijn

Panningen - 29 juli 2021 - Pauline Moorees (Weert) schrijft over haar blik op coachen en het leven. Samen zijn; samen leren, samen groeien en samen plezier maken is voor Pauline de rode draad. Uitgangspunt is dat we alleen zelf, als individu en als groep, kunnen leren en groeien als we samen zijn met anderen. Want alleen door interactie met anderen leer je jezelf beter kennen.

Dit zet aan tot denken, zeker in tijden zoals we deze momenteel kennen in ons 'covid-tijdperk'. Volstaat de interactie die we met elkaar hebben op afstand? Is samenzijn d.m.v. digitale middelen hetzelfde als fysiek samenzijn? Is het op afstand gemakkelijker reflecteren op onszelf? Of zorgt de afstand voor minder persoonlijke groei?

Door samen te zijn in verbinding, vanuit en met ons hart, kunnen we ons 'mooiste' leven creëren. Als we dagelijks kiezen om met ons hart te leven besluiten we namelijk om samen te zijn met iemand van wie we enorm veel houden, en waarbij we volledig onszelf kunnen zijn. We werken bij een werkgever waar we worden gewaardeerd, en waar we uitdaging tot leer en groei ondervinden.

Vanuit het hart leven betekent dat jij jouw leven interessant vindt, het de moeite waard vindt, harmonie en inspiratie ervaart en (steeds meer) innerlijke rust ervaart. Met regelmaat refereert Pauline naar paarden om de rol van het individu in de groep te verhelderen. Het paard is namelijk aanwezig zoals alles en iedereen aanwezig is in het dagelijks leven, met als verschil dat een paard niet (ver)oordeelt en niet liegt.

Een paard is enorm sensitief en zal je direct de effecten van jouw gedrag tonen, waardoor je enorm snel tot jouw innerlijke leervraag weet te komen.

Het boek bestaat uit diverse coaching methoden, wetenswaardigheden en (persoonlijke) inzichten. Het is daarmee uitermate geschikt voor iedereen die opzoek is naar een bewust(ere) levensstijl en uiteraard voor coaches, therapeuten, managers en leidinggevenden die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling.

De kracht van samen zijn | Pauline Moorees | ISBN 97 89 491 920 226

Ik wens je veel waardevolle momenten toe, in verbinding met jezelf en de ander. Linda

Neem ook eens een kijkje op haar website.

Foto Linda Gielen
290721/HvL

Wellicht interessant