img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-8-2021 14:52

Wandelroute van de week - ommetje Uffelse Beek bij Grathem

Grathem - 8 augustus 2021 - Deze week een mooie wandelroute die geheel in het teken staat van het beekdal van de Uffelse Beek die - weer in oude glorie hersteld - meandert door een kleinschalige landschap van landbouw en kleine bospercelen. De route heeft een lengte van 9 km en is uitgezet door routemaker Adrie Raaijmakers. Met onderweg diverse bezienswaardigheden, zoals kasteel Groot Buggenum en de Grathemermolen. Start- en eindpunt is bij de kerk in Grathem.  

img

Ooit stond op de grond waarop kasteel Groot Buggenum is gebouwd, het Middeleeuwse kasteel De Meersen. Maar nadat het in de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd was geraakt, raakte het kasteel meer en meer in verval. Architect professor H. Hentrich uit Düsseldorf kocht de grond en wat er nog over was van het kasteel en restaureerde het geheel naar eigen inzicht. Met als resultaat een werkelijk fantastisch bouwwerk. De genereuze professor Hentrich heeft kasteel Groot Buggenum voor het symbolische bedrag van één  gulden geschonken aan de provincie, onder de strikte voorwaarde dat het kasteel ook na zijn overlijden in 2001 zou ‘blijven leven’.

Het pad dat vanuit Grathem gevolgd wordt, is naar de architect vernoemd.

Hond mee? / Toegankelijkheid

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens. 

Wandelroute  

Start- en eindpunt is bij de kerk, Kerkplein in Grathem.

Hier vind je de routekaart en meer informatie over deze wandelroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier (kasteel Groot Buggenum in wintertijd)
070821/HvL  

 

Wellicht interessant