img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-2-2023 10:30

Alzheimer Café Roermond - Mantelzorgen vraagt veel van je

Roermond - 22 februari 2023 - Op maandagavond 6 maart wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Mantelzorgen is een nobele maar soms ook heftige taak. Jezelf overvragen of jezelf wegcijferen blijkt bij mantelzorgers veel voor te komen. Hoe blijf je nu als mantelzorger ook voor jezèlf zorgen terwijl de ander je zo nodig heeft? Hoe breng je balans in draaglast en je draagkracht? Gastspreker is Sjors Verdiesen, Psychofysiek Coach.

img

Sjors Verdiesen biedt inzicht in gedragingen en handelingen die een negatieve impact kunnen hebben op jou als mantelzorger. Er komen natuurlijk ook tips aan de orde om meer regie te behouden op gedrag dat je ervaart als jou overkomend.

Sjors beoogt inzicht te bieden op hoe stress invloed op je heeft en hoe je je energie kunt gebruiken om die in positieve banen te leiden.

Samen met de bezoekers spoort Sjors niet-helpende overlevingsmechanismen op die invloed hebben op jou als mantelzorger en waardoor je de neiging hebt om  jezelf op de laatste plek te zetten. Samen gaat hij op zoek naar alternatieve en evenwichtiger omgangsvormen.

In het Alzheimer Café staat Sjors graag open om in te gaan op alle vragen rondom zorgen bij en voor mensen met dementie.

Praktische informatie

wanneer - maandag 6 maart 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

220223/HvL

Wellicht interessant