img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2023 10:30

Alzheimer Café Roermond - Onbegrepen gedrag

Roermond - 14 januari 2023 - Op maandagavond 6 februari wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Het thema is 'Onbegrepen gedrag, hoe om te gaan met veranderend gedrag bij dementie'. Deze avond gaat over hoe de omgang is tussen mantelzorger en de persoon met dementie, als het moeilijk wordt doordat het gedrag van de dementerende minder voorspelbaar wordt. Gastspreker is Yvonne van Zutphen, verpleegkundig specialist, MET ggz.

img

Wanneer het gedrag van iemand met dementie minder voorspelbaar wordt en veel last gaat opleveren gaat het wringen met zijn of haar omgeving. Hoe moet je reageren op achterdocht, inactiviteit of misschien zelfs agressie? Wanneer ga je hulp inschakelen en wie dan? Dementie is een geleidelijk proces. In het begin helpt misschien een lichte correctie. In een latere fase is de confrontatie met klaarblijkelijke fouten pijnlijk voor de persoon met dementie maar ook voor zijn of haar omgeving.

In dit Alzheimer Café gaat het over de veranderingen, die optreden bij een verder voortschrijdende dementie en hoe de persoon met dementie en iedereen om hem of haar heen die ervaart. Wat maakt u zelf als mantelzorger mee? Hoe ervaart iemand met dementie wat er daardoor allemaal gebeurt? Wordt hij of zij redeloos boos? Achterdochtig misschien? Misschien wel ontremd wat betreft eten, praten, sexuele wensen, etc. Of juist zo apathisch, dat zijn of haar omgeving er gek van wordt?

Verpleegkundig specialist Yvonne van Zutphen heeft decennia ervaring met mensen met dementie in alle fasen. Zij kan veel tips geven en gaat graag in gesprek met mensen, die ervaring hebben met dementie of er meer over willen weten.

Praktische informatie

wanneer - maandag 6 februari 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

140123/HvL

Wellicht interessant