img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-4-2024 11:49

Alzheimer Café Roermond - Diagnose dementie en dan….

Roermond - 11 april 2024 - Op maandagavond 6 mei wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Het thema is 'Diagnose dementie en dan...'. Aan de diagnose dementie gaat een hele tijd van onzekerheid vooraf. Na de diagnose is er duidelijkheid en ook weer niet. Er is immers geen behandeling, die tot genezing leidt. Els Verheugt heeft het hele proces van nabij meegemaakt en zal vertellen over wat haar overkomen is.

img

Wat volgt er op die diagnose? De mededeling, dat je over een half jaar nog maar eens moet terugkomen? Het leven verandert echter voor degene die het overkomt, voor zijn of haar omgeving, voor de kinderen en vooral voor de mantel zorgende partner. 

Els Verheugt heeft het hele proces van nabij meegemaakt en is bereid te vertellen over wat haar overkomen is. Wat heeft haar geraakt. Wat heeft geholpen en wat heeft ze gemist. En wat heeft die periode van 6 jaar langzaam afscheid nemen en daarna haar gebracht? Heeft ze hulp gehad? En hoe zag die er uit? Wat hielp en wat niet. En hoe verloopt het leven, nu haar partner er niet meer is. 

 

Praktische informatie

wanneer - maandag 6 mei 2024, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

110424/HvL

Wellicht interessant