img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-2-2024 12:25

Alzheimer Café Roermond - Van thuis naar het zorgcentrum.

Roermond - 19 februari 2024 - Op maandagavond 4 maart wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Het thema is 'Van thuis naar het zorgcentrum'. Soms moet je met dementie concluderen dat het thuis niet meer gaat. Voor mensen die langdurig intensieve zorg nodig hebben, moet heel wat geregeld worden en zijn er keuzes te maken. De avond zit vol informatie, maar ook bij dementie is het belangrijk, dat je zelf kunt afwegen hoe je toekomst er gaat uitzien.

img

Wat moet er allemaal geregeld worden? Natuurlijk kan de casemanager van Hulp bij Dementie je helpen. Want het is niet voor de hand liggend wat bij de gemeentelijke WMO moet worden aangevraagd, wat je zelf maar het beste kunt aanschaffen of wat door de ziektekostenverzekering of de aanvullende verzekering wordt vergoed.

Het Zorgkantoor VGZ regelt in Noord en Midden-Limburg de zorg voor mensen die recht hebben op zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze zorg kan ingezet worden middels Zorg in Natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB). Dit doet het zorgkantoor namens alle zorgverzekeraars in de regio. Tijdens deze avond wordt helder, wanneer je waar moet zijn en hoe het bijvoorbeeld zit met de eigen bijdrage.

Eline en Caroline hebben met veel voorbeelden ook aandacht voor passende (woon-)voorzieningen in Roermond en waarin die grofweg van elkaar verschillen. De avond zit vol informatie, maar ook bij dementie is het belangrijk, dat je zelf kunt afwegen hoe je toekomst er gaat uitzien.

Praktische informatie

wanneer - maandag 4 maart 2024, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

190224/HvL

Wellicht interessant