img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-3-2023 18:26

Alzheimer Café Roermond - over intimiteit bij dementie

Roermond - 19 maart 2023 - Op maandagavond 3 april wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. De behoefte aan seksualiteit en intimiteit hoeft niet te veranderen met het ouder worden. Je gevoelsleven ontwikkelt wel mee met veroudering evenals je intimiteit en seksualiteit. Hoe kan seks fijn blijven met het toenemen der jaren en welke rol speelt intimiteit daarin? Gastspreker is Jacques van Lankveld, Hoogleraar klinische psychologie en seksuoloog.

img

Voor wie dementie heeft, alsook voor de partner verandert er wel veel met het verder voortschrijden van de toestand. De balans tussen geven en nemen raakt verstoord. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van leven. Je kunt blijven putten uit je ervaring: dingen die je vroeger leuk vond zijn dat mogelijk nog steeds. Maar misschien vereist deze nieuwe situatie wel juist creativiteit.

Kan de zorgende taak zich verenigen met je hoedanigheid van liefdespartner? Wil/kun je ingaan op de wensen en verlangens van je partner? Of is het geen probleem, omdat je ook nu de saamhorigheid voor de hand liggend vindt? Jacques gaat samen met de bezoekers van het Alzheimer Café op zoek naar adviezen en tips, die mogelijk in een situatie als die van jou toepasbaar zijn.

Praktische informatie

wanneer - maandag 3 april 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

190323/HvL

Wellicht interessant