img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-8-2019 11:15

Ciro Artwalk 2019 in Horn

Horn - Ook dit jaar kunnen liefhebbers van kunst weer de Ciro Artwalk lopen. Een unieke kunstwandeling in de bosrijke omgeving van Ciro in Horn, waar meer dan 120 kunstwerken zijn te bewonderen. De gratis toegankelijke route is nog tot 16 september 2019 dagelijks geopend. De route is rolstoeltoegankelijk.

img

Deze twaalfde editie is een bijzondere, want er staan niet alleen meer dan 120 kunstwerken van prominente kunstenaars uit binnen- en buitenland opgesteld. Ook twee historische gebouwen op het terrein van Ciro zijn geheel opgeknapt en opengesteld voor bezoekers: de boskapel en het van oudsher zogenaamde lighuisje.

De Ciro Artwalk past in de gedachte dat creativiteit de bodem moet zijn om de beste zorg te leveren. Met anders kijken kunnen vastgeroeste patronen worden doorbroken en dat maakt ooit het verschil. Net zoals Ciro het verschil wil maken met de gespecialiseerde behandelingen voor patiënten met zeer ernstige long- en hartaandoeningen. 

Alle opgestelde werken van de Ciro Artwalk vormen samen met de bosrijke omgeving een bijzonder geheel. De beelden roepen verschillende emoties op, maar geven vooral ruimte aan eigen verbeelding. De kunstwandeling in het groen zorgt voor ontspanning en nodigt uit tot een goed gesprek. Juist dit zijn twee elementen die patiënten van Ciro tijdens een zwaar behandelprogramma verlichting kunnen bieden.

Startlocatie: Hoofdingang Ciro, Hornerheide, Horn (hier is ook de wandelbrochure verkrijgbaar)

Data en tijden: dagelijks geopend van 9 tot 17 uur tot 16 september 2019

Toegang is gratis.

Meer informatie over Ciro via deze link.

Foto: FB Ciro

Wellicht interessant